Welk type haard past bij jouw nieuwe woning?

Wanneer je een nieuwe woning hebt, wil je natuurlijk dat het sfeervol is. Het is een plek die echt als thuis moet voelen. Om een sfeer te creëren kan je ervoor kiezen om een haard te laten plaatsen. Het geeft een warm gevoel en zorgt voor gezellige uren in de woonkamer. Er zijn veel verschillende haarden waar je uit kan kiezen. 

De klassieke open haard

Deze is het meest herkenbaar: de traditionele openhaard. Je kan op verschillende manieren kiezen hoe je deze openhaard wilt bouwen. Er zijn opties voor modern, klassiek en strak. Een openhaard kan je helemaal naar wens laten maken. Je kan kijken hoe je graag de ombouw wilt hebben zodat het helemaal in je nieuwe woning past. Het geeft een heerlijke houtgeur en het knisperende geluid wat bij een open haard hoort. In de decembermaanden vinden mensen de klassieke open haard vooral knus en gezellig. Je kan dan met z’n allen warm voor de open haard gaan zitten.

Inbouwhaard 

Wanneer er gekozen wordt voor een inbouwhaard dan moet er een gehele voorziening geplaatst worden. Deze is het makkelijkste te plaatsen wanneer je een nieuwe woning hebt. Het rookkanaal wordt bij een nieuwe woning opgebouwd en uiteindelijk moet je deze ook isoleren. Je kan deze precies op maat laten creëren en het geheel persoonlijk maken. Wanneer je een inbouwhaard wilt laten plaatsen is het belangrijk dat je dit laat doen door een specialist. Op deze manier kan er niks fout gaan en weet je zeker dat de inbouwhaard een plek krijgt waar die goed staat.

Inzethaard

Deze haard biedt meer plezier van het vuur, je haalt hier meer rendement uit. Inzethaarden kunnen gemakkelijk geplaatst worden en hiervoor hoeft niet alles omgegooid te worden. Het is een soort cassette van staal met daarin een deur. Een inzethaard wordt gebouwd in de schouwopening en daardoor neemt het niet al te veel ruimte in. In tegenstelling tot de open haard en de inbouwhaard is deze ook makkelijker te verwijderen.

Hypotheek voor nieuwe woning

Bij het kopen van een nieuwe woning is het niet alleen slim om te kijken naar het interieur maar zeker ook naar de hypotheek die je afsluit. Samen met een onafhankelijke hypotheekadviseur kan je kijken wat de mogelijkheden zijn. Hij kan kijken welke soort hypotheek het beste bij jou past en uiteindelijk komt hier een advies uit. Je wilt natuurlijk voor je nieuwe woning een eerlijke prijs betalen voor de hypotheek. De adviseur kan je helpen om het proces samen te doorlopen. 

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen