Geef je interieur een Scandinavische 'look'

Geef je interieur een Scandinavische 'look'

De Scandinavische look is een interieurtrend die we al een tijdje signaleren en die niet snel zal verdwijnen. Dat is ook niet zo gek; een fris en licht interieur met wit als basis vormt een ideaal canvas om eindeloos mee te variëren.

Wit is de ideale basis

Wit of blanco is de ideale basis voor een Scandinavisch interieur, zowel op de muren als op de vloer. Door te kiezen voor een lichte ondergrond creëer je ruimtelijkheid en rust. Vooral in een kamer waar het plafond niet hoog is, kun je optische ruimte genereren door een lichte vloer te leggen. Een vloer van wit geolied of gelakt hout is vaak het eerste waar je aan denkt bij een Scandinavisch interieur, en dat is absoluut een prachtige, klassieke vertrekbasis voor een huis in deze stijl. Perfect in combinatie met designklassiekers van Arne Jacobsen of Vitra, om maar een paar iconen te noemen. Vind je helemaal wit wat te smetteloos of zoek je wat meer warmte, dan is blank hout ook een goede optie voor het Scandinavische gevoel. Natuurlijke karakteristieken van hout, zoals barsten en knoesten, brengen vrolijkheid en levendigheid op een frisse manier. Quick-Step heeft een grote keuze in lichte parketvloeren en laminaatvloeren als basis voor een Scandinavisch interieur. Klik hier en bekijk voorbeelden van lichte vloeren.

Natuurlijke materialen

Het ‘frisse look’ gevoel is heel typisch in de woningen in het Hoge Noorden, terwijl het interieur ook persoonlijk moet zijn. Door lichte kleuren als basis te nemen kun je persoonlijke vondsten en foto’s toevoegen zonder dat een druk geheel ontstaat. Wellicht is het omdat ze in dit deel van Europa zo’n prachtige bossen en meren hebben, maar de Scandinaviërs nemen de natuur graag mee naar binnen. Natuurlijke materialen spelen een belangrijke rol; in de vorm van gevonden geweien of mooie takken, maar ook in de vorm van licht hout en blankhouten accessoires. Clean, sereen en rustgevend. Een knapperend haardvuur kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. Bekijk hier voorbeelden van houtgestookte haarden en  houtkachels

Woonaccessoires Scandinavische stijl

Warmte wordt in Scandinavische interieurs toegevoegd door gloeiende kachels en veel textiel. Een warm kleed, houten krukjes, een gehaakte poef en wat dacht je van de vlinderstoel? In Scandinavië houden ze van grafische posters en zwart/wit fotolijstjes en er staat bijna altijd een plant in het interieur! Tot slot geef je je interieur een frisse finishing touch door een knalkleur toe te voegen in de vorm van felgekleurde kussentjes, een stoere lamp of een gave designkandelaar met felle kaarsen. Dat maakt de Scandinavische woonstijl zo uniek en persoonlijk. Klik hier voor sfeervolle woonaccessoires.

Voorbeelden van een Scandinavische woonstijl

Scandinavische woonstijl via elisabethheier.no
Bron foto: elisabethheier.no

Interieur met Scandinavische look met houten vloer - parket Variano van Quick-Step
Bron foto: Quick-Step parket Variano

Witte keuken met haard #scandinavisch via bungalow5.dk
Bron foto: bungalow5 

Slaapkamer met Scandinavische look - met witte Scan houtkachel
Bron foto: Scan houtkachels

Interieur met Scandinavische look. Inzethaard en houtopslag via elisabethheier.no
Bron foto: elisabethheier  (meer voorbeelden van inzethaarden)

Interieur met Scandinavische look met als basis lichte parketvloer Variano eik geverfd wit geolied van Quick-Step
Bron foto: Quick-Step (parketvloer Variano)

Interieur via idylloghim.blogspot.com
Bron foto: IDYLL OG HIM

Haard met kleed in Scandinavische woonstijl via Elle.es
Bron foto: Time for fashion - Elle


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefKlik hier om GRATIS
informatie aan te vragen